Trigliceride mari, trigliceride crescute, trigliceride tratament prin regim

Trigliceride mari, trigliceride crescute, trigliceride tratament prin regim alimentar sanatos

Valorile trigliceridelor:
nivel optim trigliceride: < 150 mg/dl.
nivel crescut trigliceride: 150-400 mg/dl.
nivel foarte crescut: >500mg/dl.
valori critice trigliceride: . >500 mg/dl

In cazul valorilor crescute si critice, trigliceridele pot contribui la ingrosarea arterelor, crescand riscul de accident vascular sau boli cardiovasculare ale pacientului.

Tratamentul trigliceridelor se poate face si prin regim. Printr-un regim alimentar sanatos si echilibrat.

Fructele de avocado sunt excelente pentru dieta ta. Nu contin colesterol, dar sunt bogate in fibre si acid oleic, care contribuie la normalizarea trigliceridelor.

Usturoiul va fi consumat in fiecare zi. Este calea cea mai simpla si sigura pentru normalizarea grasimilor care pot deveni periculoase.

Pestele va face parte din dieta ta zilnica, in special tonul, somonul si sardinele. Somnul si sardinele sunt surse naturale de acizi grasi omega 3. Iar potrivit Asociatiei Americane a Sanatatii Inimii, pestele trebuie consumat de cel putin doua ori pe saptamana.

O alta sursa bogata in acizi grasi omega 3 sunt alunele, care pot deveni desertul perfect pentru persoanele care au trigliceridele ridicate.

Astfel, un regim alimentar sanatos, plus un regim de viata echilibrat, in care intra si cel putin 1/2 ore de miscare in aer liber, pot normaliza cu succes nivelurile trigliceridelor, si poat reduce astfel necesitatea aplicarii unui tratament medicamentos al trigliceridelor.Tags: , , , , ,

Moda Sanatate.

Comments are disabled