Sparge si citeste Arhiva de Yahoo! Messenger gratuit cu Yahoo Messenger Archive Reader

Discutiile pe care le poarta cei ce utilizeaza Yahoo Messenger pot fi vazute de orice persoana indiscreta chiar daca nu cunoaste parola cu care respectivi se logheaza la contul personal de Messenger.

Insa acest lucru este posibil doar daca discutiile sunt salvate in arhiva. In acest caz ele pot fi accesate fara ca “hackerul” sa fie logat pe messenger.

Setarea pe ON a optiunii pentru activarea arhivei salveaza toate mesajele pe calculator. Cei care au instalat Windows XP pot sa gaseasca mesajele din arhiva salvate in directorul C:ProgramFilesYahoo!MessengerProfiles…ArchiveMessages, unde, in loc de puncte puncte este trecut ID-ul de messenger.

Discutiile sunt in mod normal “criptate”, de fapt nu e vorba de o criptare adevarata, ci de modul in care sunt scrise in respectivul fisier. Pentru decriptare se poate folosi Yahoo Messenger Archive Reader, care este un program gratuit.

Yahoo Messenger Archive Reader (click pentru download gratuit) gaseste automat arhivele pentru toate conturile accesate pe acel calculator.

Astfel, arhiva se poate citi in cadrul programului sau se poate opta pentru salvarea ei intr-un fisier RTF sau HTML pentru a citi mai tarziu mesajele fara ajutorul programului.

Yahoo Messenger Archive Reader afiseaza si ora in in dreptul mesajelor, insa aceasta este in format GMT. Dar acest lucru nu mai are intr-un final nicio importanta atata timp cat am furat si “decriptat” discutiile.

Atentie! Pentru siguranta datele personale si a intimitatii NU ACTIVATI OPTIUNEA DE ARHIVARE A DISCUTIILOR SUB YAHOO MESSENGER!


Tags: ,

IT Security Focus.

2 Responses to “Sparge si citeste Arhiva de Yahoo! Messenger gratuit cu Yahoo Messenger Archive Reader”

  1. Laurentiu says:

    Eu prefer variantele online de citit arhivele de yahoo messenger. Nu ma mai risc sa instalez prostii de programe de astea ca am patit-o. In ultima perioada mi se pare ok asta http://www.ymdecoder.com .

  2. DOri says:

    va rog sa ma ajutati si pe mne la id flow_me3o2 ca nush dc nu merge prog adica intru in el dar imi apare decat id-ul meu nush cum sa dau sa citesc la altii va rogg add flow_me3o2;) pace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*