Rostopasca: ceai, suc sau tinctura – remediu in boli hepato-biliare

Ceaiul de rostopasca este indicat in afectiunile hepatice. Se recomanda consumul a doua – trei cani de ceai pe zi, timp de maxim o saptamana. Administrata sub aceasta forma, are efect vasodilatator coronarian si antispastic biliar, are actiune sedativa si antitumorala.

Tinctura de rostopasca se poate cumpara din farmacii sau se poate prepara acasa din plante uscate zdrobite si puse la macerat cu alcool timp de 10 zile. Tinctura de rostopasca se poate folosi pentru tratarea afectiunilor dermatologice precum negi, veruci, bataturi, eczeme.

Sucul de rostopasca se obtine din tijele de rostopasca proaspat culese sau pastrate maximum 24 de ore la frigider. Dupa ce se rupe tija, se unge locul afectat cu suc. Este de retinut ca, pentru a fi eficent, tratamentul extern cu suc trebuie aplicat de mai multe ori pe acelasi loc, la intervale de cateva minute. Dupe ce se sucul aplicat anterior se usuca, se mai aplica un strat.

Rostopasca este recomnadata de Farm. Dr. Ovidiu Bojor în bolile hepato-biliare astfel:
infuzie de Rostopasca (Chelidonium majus), 1 g (1/2 lingurita la o cana cu apa).
Se bea o cana pe zi, în mai multe reprize, timp de 7 zile. Doza nu trebuia depasita. Dupa 7 zile, se face pauza o saptamâna.

related search: rostopasca, otet rostopasca, ceaiul de rostopasca, marul lupului si rostopasca pentru papiloma virus, ceai de rostopasca, tratament cu rostopasca, pentru papiloma virus, rostopasca contraindicatii, otet de rostopasca, rostopasca in tratarea foliculitei


Tags: , , ,

INFORMATII DIVERSE UTILE.

One Response to “Rostopasca: ceai, suc sau tinctura – remediu in boli hepato-biliare”

  1. marcel says:

    Sper ca rostopasca sa ma ajute in cauterizarea unei ulceratii la calcai ,care nu se vindeca.Sub forma de ceai sper sa-mi curete sangele si efectul vasodilatator sa inlesneasca o circulatie sanguina cat mai buna. Dar,vai,sufar de ateroscleroza…,sant pe marginea gropii,la 58 ani.Dumnezeu sa ne ajute!
    Marcel-Cluj-N
    05.05.2012