POZE DELTA BUCURESTIULUI – LACUL VACARESTI DELTA DIN CAPITALA

POZE DELTA BUCURESTIULUI – LACUL VACARESTI DELTA DIN CAPITALA

Delta Bucurestiului un posibil obiectiv turistic de succes al Bucurestiului. Asta daca delta formata pe lacul Vacaresti nu va intra in hora interselor imobiliare.

delta dintre blocuri bucuresti lacul vacarestiRovana Plumb, a vizitat astazi Lacul Vacaresti, asa-zisa delta dintre blocuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Cu sprijinul primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone si al Primariei Generale, ministrul mediului spune ca intentioneaza sa transforme zona într-una de agrement eco-turistic.

Ambasadorul Argentinei în Romania, Claudio Perez Paladino, a prezenta cu aceasta ocazie proiectul unei zone similare, Delta din Buenios Aires.

Pe Lacul Vacaresti au fost identificate 90 de specii de pasari rare, Lacul Vacaresti fiind o adevarata „Delta” a Capitalei.

Pe o suprafata de 180 de hectare din Sectorul 4, aflata în administrarea Ministerului Mediului, prospera  peste 100 de specii de pasari – stârci, egrete, cormorani, pescarusi, scatii, sticleti, lebede, lisite, rate salbatice -, dar si serpi de apa, tritoni, vulpi, dihori, vidre sau bizami.

Insa se pare ca proprietarii terenurilor din „Delta Bucurestiului” nu sunt de acord cu trasformarea „deltei dintre blocuri” poze delta bucurestiului lacul vacarestiin zona de agrement eco-turistic.

… De ce nu ne aratati pasarile rare? Haideti sa le vedem! Aici sunt dobolani, derpi, câini vagabonzi di vulpi care sparg casele locuitorilor din zona. Ce se protejeaza? Ati vazut câte focare de infectie sunt, cati hoti si vagabonzi se aciueaza aici! Noi suntem proprietari, avem acte. Dumneavoastra puteti sa ne aratati un act prin care sunteti proprietarii acestui teren?

Lacul nu mai poate fi folosit pentru constructii. Fundul lacului este o mlastina„, afirma in mai 2011 seful de atunci al Garzii Nationale de Mediu.

Trecand dincolo de pasiuni si interse mici, credeti ca „delta dintre blocuri” ar trebui sa devina Delta Bucurestiului, zona de agrement eco-turistic pe modelul argentinian sau ca terenurile sa fie restituite proprietarilor ?TE-AR MAI INTERESA SA CITESTI

Tags: , , , ,

Opinii-Evenimente.

2 Responses to “POZE DELTA BUCURESTIULUI – LACUL VACARESTI DELTA DIN CAPITALA”

  1. Ana Munteanu spune:

    Cu siguranta ca un parc natural trebuie sa ramana. Acest loc salbaticit „s-a ingrijit” singur de creerea sa. Nimeni nu l-a amenajat, nimeni nu a ademenit acolo pasari si nici nu a adus vulpi. Nici nu stiu ce case ar putea vulpile,pentru ca, cel putin gaini in Bucuresti nu ar trebui sa existe prin curtile vilelor din proximitatea lacului. Pentru „homlesi” ar putea fi gasite adaposturi si acest lucru ar scuti zona de prea desele incendii care o parjolesc.
    In duminicile de vara ajung acolo prea multe masini din ale caror difuzoare razbat manele si prea multi romani si rromi incing gratare, iar in urma lor adasta munti de sticle, hartii, peturi si doze. De acestia din urma ar trebui asanata zona.
    Cat despre proprietarii care viseaza sa se imbogateasca vanzand statului acele terenuri, cu putin efort se va gasi o posibilitate de compensare, pentru ca, cel putin partea dinspre Cercetatorilor si aceea dinspre Vitan Barzesti, a fost candva o groapa in care s-au depozitat resturile de la demolarea blocurilor cazute la cutremurul din ’77. Acum, pe latura Cercetatorilor s-a ridicat un complex rezidential, dar presupun ca Primaria sctorului 4 nu a concesionat intreg terenul, deci, sa-l puna la bataie!

  2. tantareasa spune:

    Oare le-au facut recesamantul celor 90 de specii de insecte !!!?? .. Noua specie de musca -mutanta genetic , dupa ce ii pisca toti viiseaza la „delta” vacaresti?? Speciile astea de insecte nu zboara si ele prin alte zone ale Bucurestiului ??? Ele stau numai in groapa de gunoi, a Vacarestiului, pardon „delta vacaresti” , sau sunt in toate, baltile, gropile de gunoi din Bucuresti. Anul acesta toate Alegerile sunt verzi, candidati verzi, pliantele verzi, buzunarelor lor verzi. Oare au mancat urzici din Vacaresti si se caca verzi pana termina alegerile iar dupa alegeri se constipa ? Nu stiu daca este ultima, dar ma intreb cum vor pastra cele 90 de specii de tantari, muste, insecte, zburatoare din acea balta dupa ce va veni canicula si vor seca balta ??!!- Cred ca le lipseste plasa de tantar – (scuze au abces cerebral de culoarea plasei de tantari care inconjoara creierul – alba-galbui – murdar, “ curat murdar” Aici nu este doar Unul… “ unul care suge sângele poporului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*