Pastila de a doua zi pret – pastila de a doua zi denumire

Pastila de a doua zi pret – pastila de a doua zi denumire

O situatie ciudata. Se cauta foarte mult pe net pretul pastilei de a doua zi, iar altii nici macar nu stiu care este denumirea comerciala sau medicala a pastilei de a doua zi.

Sa lamurim intai ce este pastila de a doua zi.

Pastila de a doua zi se ia dupa actul sexual si nu înainte.

Pastila de a doua zi este o metoda contraceptiva de urgenta pe care o poti folosi daca s-a rupt prezervativul, daca nu ti-ai luat corect pilula anticonceptionala.

Pilule  de a doua zi care se folosesc in Romania contin levonorgestrel, un preparat pe baza de progestative. Acelasi preparat apare si in contraceptivele obisnuite, dar intr-o cantitate mai mica. Levonorgestrelul poate actiona in mai multe feluri, in functie de faza ciclului menstrual in care te afli: impiedica ovulatia daca ea nu a avut inca loc, creeaza conditii nepotrivite pentru fecundare (modifica motilitatea trompelor uterine, deci spermatozoidul nu mai poate ajunge la ovul), sau impiedica nidatia (implantarea embrionului in uter). Contraceptivele de urgenta nu intrerup evolutia unei sarcini deja existente, deci nu sunt o metoda de avort.

În farmaciile din România, pastila de a doua zi se gaseste sub doua nume de marca: Postinor 2 si Escapelle. Prima pastila este si cea mai cunoscuta pentru ca are vechime pe piata.

Postinor 2 consta în doua doze, adica doua pastilute: prima se ia la maxim 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, iar a doua la 12 ore dupa prima. Escapelle se ia într-o singura doza, tot în 72 de ore.

Preturi PASTILA DE A DOUA ZI : Escapelle costa 85-90 de lei, în functie de farmacie, iar Postinor 2 costa 65-70 de lei.

Ambele pilule anticonceptionale de urgenta se pot cumpara fara reteta.Tags: , , , ,

Moda Sanatate.

One Response to “Pastila de a doua zi pret – pastila de a doua zi denumire”

  1. magdalena says:

    – pastila de a doua zi nu protejeaza impotriva unei sarcini pe intreaga perioada a ciclului menstrual. Pentru prevenire, foloseste o metoda contraceptiva

    – pastila de adoua zi nu are efect in cazurile de sarcina extrauterina, desi sunt foarte rare. Daca apar sangerari si dureri la cateva saptamani dupa administrare, consulta medicul ginecolog