Mucegai in sifonier? Spune stop mucegai oriunde, pe pereti, pe tava sau mucegai in baie

Mucegai in sifonier? Spune stop mucegai oriunde, pe pereti, pe tava sau mucegai in baie

Mucegaiul a devenit o problema din ce in ce mai serioasa.

Mai ales de cand sistemele de ferestre termoizolante au ajuns o tamplarie obigatorie, iar sistemele de ventilatie ale caselor, apartamentelor noastre sunt prost proiectate sau chiar inexistente.

Daca mucegaiul de pe pereti sau tavn este vizibil, si exista diverse metode mai mult sau mai putin eficiente de a spune stop mucegaiului, mucegaiul din sifonier este un fenomen neplacut care se dezvolta si se manifesta in tacere.

Iar intr-o zi te trezesti cum ca hainele tale sunt pline de pete de mucegai. Si incepi sa iti storci neuronii pentru a gasi cea mai buna solutie sa scoti mucegaiul de pe ele fara a apela la foarfeca.

Multi si-au pus termopan la toate geamurile si balcoane  iar apoi au inceput sa se planga ca nu mai pot locui la ei in casa. Au constant umezeala peste tot, nu mai vorbim de geamuri ude sau pereti, dar le-au mucegait de nenumarate ori hainele in sifonier.

Asadar, intrebarea la care va invitam sa raspundeti este: cum scapam de mucegai.

Si de ce nu cum scoatem petele de mucegai de pe haine?Tags: , , , , , ,

INFORMATII DIVERSE UTILE, Tehnologie-Auto-Constructii.

3 Responses to “Mucegai in sifonier? Spune stop mucegai oriunde, pe pereti, pe tava sau mucegai in baie”

 1. emilia stroe says:

  Buna eu am folosit o solutie antimucegai numita SAVO. In Arad am vazut-o si in Selgros. Din pacate dupa o vreme reapare, mai ales iarna. Trebuie sa pulverizezei solutia antimucegai si sa o lasi sa se usuce. Problema este ca lavaibul se exfoliaza.

  La mine problemele apar in jurul geamurilor (termopane evident) si pe la unele colturi (la camerele care au un perete afara, cu toate ca am izolat toti peretii exteriori, dar doar pe interior).

  Cum nu pot sa zugravesc peste tot doar pentru pervazul geamurilor primavara le razuiesc bine cu un spaclu sau ceva si le-am dat cu lavabil.

 2. termopane de calitate says:

  Igrasia este provocata de condens. Condensul se produce pe/in partea cea mai rece a apartamentului.

  Solutia ca sa nu apara mucegai ? … zonele reci trebuie sa dispara, ori incalzindu-se apartamentul sau, cel mai indicat, izolarea peretilor exteriori (reci).

  Prin montarea de termopan, fara izolarea peretilor aferenti, se schimba echilibrul termic din casa (ceea ce teoretic nu trebuia sa se intample daca blocurile/casele erau construite bine)

  Cu respect,
  Ilie

 3. andronic says:

  Eu am scapat cu succes de mucegai pulverizand la greu hipoclorit peste mucegai,care ma invadase in toata casa!

  Nu a durat nici 30 de minute si am crezut ca e o minune,mucegaiul disparuse complect de pe lavabil ciuperca si mirosul!Am dat pe pereti in dusmanie cu hipoclorit si nici nu a mai fost nevoie sa spal sau sa dau din nou cu lavabil!

  Am zis sa ramana asa sa nu mai recidiveze ciuperca si a trecut deja o luna si nu a mai aparut!

  Bafta,si astept sa-mi spui daca a functionat si la tine!Inainte am frecat de mi-a iesit ochii din cap si degeaba!Hipocloritul face minuni la mucegai!