MASONERIA in Romania -de la Marea Loja Nationala din Romania (MLNR) la Marea Loja Feminina WIKI

MASONERIA in Romania -de la Marea Loja Nationala din Romania (MLNR) la Marea Loja Feminina WIKI DEX

Care sunt lojile masonice din Romania? Ce masoni romani conduc aceste loje masonice?

Iata lista cu lojile masonice din Romania si conducatorii lor.

Marea Loja Nationala din România (MLNR) – Eugen Ovidiu Chirovici
Marea Loja Nationala Unita din România (MLNUR) – cu doua fractiuni. Una condusa de gen. Bartolomeu Constantin Savoiu, alta de Liviu Mânecan
Marea Loja Nationala a României (MLNaR)– Tudorel Nitulescu
Marea Loja a Transilvaniei (MLT) – Antal Istvan
Marea Loja Regulara a României (MLRR) – Dorian Orz
Marea Loja Nationala Mixta (MLNM) – Vlad Sauciuc
Marele Orient al României (MOR) – Mircea Deac
Marele Orient de Rit Scotian Antic si Acceptat din România – Mircea Alexandru Birt
Marea Loja Româna UMSOI – loja masonica  în curs de organizare

La acestea se adauga mai multe loji feminine, cea mai importanta fiind desigur, Marea Loja Feminina a României (MLFR) – condusa de Anca Nicolescu.Tags: , , , , ,

Ezoterism Ocultism Magie.

One Response to “MASONERIA in Romania -de la Marea Loja Nationala din Romania (MLNR) la Marea Loja Feminina WIKI”

 1. Anda Anda says:

  Szakvary André, Manecan Liviu, Trofin Dan, Manu Doru, Anghel Sergiu definitiv exclusi din Marea Loja Nationala Unita din Romania (MLNUR)
  Bucuresti 28 Mai 2010Adevarul si dreptatea au triumfat! Prin sentinta data pe 21 mai, Tribunalul Bucuresti, Sectia a III-a Civila respinge definitiv si fara drept de apel recursul formulat de numitii Szakvary, Manecan, Trofin, Manu si Anghel, contra deciziei din 26 iunie a Tribunalului sectorului 3 Bucuresti, care respingea deasemenea cererea acestora de anulare a decretelor de excludere a lor din MLNUR luate de Marele Maestru Bartolomeu Constantin Savoiu si confirmate in unanimitate de Conventele MLNUR din 28 octombrie 2008 si 12 ianuarie 2009 de la Bucuresti.

  Aceasta decizie a Tribunalului Bucuresti, din 21 mai 2010, pe care am putea-o numi istorica, pune capat a 13 ani de actiuni imorale si dusmanoase pentru a dezbina Francmasoneria romana, in defavoarea societatii civile si a Romaniei, incepute de cuplul malefic Anca Nicolescu-André Szakvary in 1997. Aparut in Romania in 1996, cetateanul de etnie maghiara cu pasaport francez André Szakvary, in tovarasie cu asa-zisa “doctorita” Anca Nicolescu, incepe o actiune de dezbinare a Masoneriei Romane. Nevorbitor de limba romana chiar si in prezent, servindu-se ca interpret de numita Nicolescu sau de cativa alti acoliti, in 1997, inconjurat de alte 3 persoane, se proclama “Suveran Mare Comandor” al Ritului Scotian Vechi si Acceptat al Marii Loji Nationale Unite din Romania, profitand de prezenta in strainatate a unei personalitati eminente, un mare intelectual si un mare roman, senatorul Dan Amedeo Lazarescu. Aceasta, in dispretul tuturor regulilor masonice internationale care impun obligatia ca Marii Maestrii sau Suveranii Mari Comandori sa fie de nationalitatea tarii ale caror Obediente sau Supreme Consilii le conduc. De altfel, si regulamentele Marii Loji Nationale Romane din 1928 pun expres aceasta conditie –ca Suveranul Mare Comandor sa fie de nationalitate romana.
  S-ar putea inchipui un singur moment un Suveran Mare Comandor la Marea Loja de la Budapesta de cetatenie romana si nevorbitor de limba maghiara?!
  Foarte curand, responsabili eminenti ai Masoneriei Romane, ca Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scotian Vechi si Acceptat al Marii Loji Nationale din Romania, Costel Iancu, s-au preocupat de aparitia acestui straniu personaj si, prin depozitiile facute in fata comisiilor specializate ale Parlamentului Romaniei, au aratat primejdia pentru ordinea si securitatea statului a propagandei facute de numitul André Szakvary pentru federalizarea Masoneriei Romane ca premisa a federalizarii Romaniei. In anul 2000, Marele Maestru ales al MLNUR-ului Eugen Chirovici, care s-a pronuntat pentru unitatea Masoneriei Romane, este inlaturat printr-un asa-zis Convent, mai bine zis un puci, care va numi temporar pe Liviu Manecan, ex fotograf in somaj, omul de casa al cuplului Nicolescu-Szakvary. Ales in acelasi an Mare Maestru, clujeanul Petre Stetiu, este obligat sa demisioneze in 2005, declarand public ca nu isi mai putea indeplini misiunea din cauza amestecului intolerabil in conducerea Obedientei Marii Loji a cuplului Nicolescu-Szakvary.
  Acelasi cuplu va manevra pentru a pune in locul lui un alt om de casa, pe numitul Doru Manu, pana la alegerea, in unanimitate, de Conventul MLNUR-ului, la Bucuresti, in 29 martie 2008, a Gen. (r) Bartolomeu Constantin Savoiu. Acesta a fost initiat in 1976 la una dintre cele mai prestigioase si vechi Obediente din Franta.
  Bartolomeu Constantin Savoiu, in fata situatiei intolerabile gasite in aceasta Obedienta Masonica – o conducere exercitata de un cuplu malefic, inconjurat de o mana de acoliti, hotaraste redresarea si asanarea MLNUR-ului. Prin decretele luate in septembrie 2008, decrete aprobate in unanimitate in Conventul din 28 octombrie 2008 si din 12 ianuarie 2009, grupul de asa-zisi masoni, condusi de Szakvary & Co sunt exclusi din Obedienta.
  Cele 2 convente desfasurate la Bucuresti, la care au participat peste 100 de delegati, in prezenta unui cabinet notarial, care a verificat identitatea participantilor si calitatea lor de membrii ai MLNUR-ului, au reconfirmat in unanimitate pe Gen. (r) Bartolomeu Constantin Savoiu in functia de Mare Maestru al Marii Loji Nationale Unite din Romania (MLNUR), excluderea grupului dizident Szakvary & Co si acordul de recunoastere a unui nou Suprem Consiliu de gradul 33 pentru Romania, din care fac parte personalitati eminente ale societatii civile din tara noastra. Actiunea juridica de contestare a acestor decizii, inceputa de Szakvary, Manecan, Trofin, Manu si Anghel este respinsa prin sentinta din 26 iunie 2009, iar sentinta din 21 mai 2010 inchide ciclul actiunilor intreprinse impotriva conducerii legale a MLNUR-ului de acesti indivizi, care vor incerca, fara indoiala, si in viitor sa otraveasca, dar fara succes, viata masonica romana!
  In acest sens, atragem tuturor atentia ca asa-zisa Agentia de Presa Masonica Romana este o creatie a clicii Nicolescu-Szakvary & Co si toate asa-zisele lor stiri si comunicate nu reprezinta decat neadevarurile veninoase pe care incearca sa le distileze in opinia publica.
  Clarificarea situatiei juridice si triumful adevarului ne permit sa reamintim ca MLNUR este o asociatie spirituala, cu obligatia credintei in Dumnezeu, deschisa elitelor societatii civile, avand ca singur scop ameliorarea conditiei umane in societatea actuala si lupta pentru intarirea democratiei si a libertatilor cetatenesti. Cu aceasta ocazie, Marele Maestru al Marii Loji MLNUR, Gen. (r) Bartolomeu Constantin Savoiu, adreseaza un salut fratesc Marilor Maestrii ai Obedientelor Masonice din Romania, invitandu-i ca, impreuna, in strictul respect al valorilor morale, spirituale si etice ale Masoneriei traditionale, sa isi mobilizeze toate fortele pentru dezvoltarea si propasirea Romaniei!