Inmatriculari Bulgaria stiri: se interzice inmatricularea masinii in Bulgaria

Inmatriculari Bulgaria stiri: se interzice inmatricularea masinii in Bulgaria

Vom spune in curand adio masinilor inmatriculate in Bulgaria?

Ceva se misca, mai pe fata mai pe ascuns.

REALITATEA TV anunta ca potrivit unui proiect înaintat de Politia Rutiera Ministerului de Interne, soferii romani care îsi înmatriculeaza masinile în Bulgaria sau în orice alta tara a Uniunii Europene nu vor mai putea sa circule cu autovehiculele în România mai mult de trei luni.

Practic, la prima oprire in trafic, masina romanasului va fi introdusa într-o baza de date a politiei, iar dupa 90 de zile aceasta masina respectiva va trebui fie înmatriculata în Romania, fie scoasa din tara.

De observat este faptul ca posibila restrictie nu se refera numai la masinile înmatriculate Bulgaria, ci la toate masinile detinute cetatenii români si îmnatriculate în alte state europene.

Politistii de la rutiera se plang se plâng de faptul ca nu pot verifica daca aceste autoturisme au toate actele în regula sau daca au asigurari si impozite platite la zi.

În plus, mai apare problema ca  un sofer care conduce o masina cu numar de Bulgaria poate scapa si de plata amenzilor, mai ales a celor de radar.

Asa sa fie?

Ce parere aveti despre faptul ca se doreste interzicerea inmatricularii masinilor atat in Bulgaria cat si in alte tari, inafara de Romania?Tags: , , , ,

INFORMATII DIVERSE UTILE.

4 Responses to “Inmatriculari Bulgaria stiri: se interzice inmatricularea masinii in Bulgaria”

 1. dorel says:

  Politia Româna intentioneaza, printr-un act normativ, sa limiteze folosirea masinilor înmatriculate în Bulgaria pe teritoriul României la cel mult 90 de zile pe an

  Adica daca cetateanul bulgar care se deplaseaza intre Bulgaria si Ungaria cu o duba bulareasca nu poate sa stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Romaniei.

  Nu ar fi mai simplu de inlaturat cauza adica taxa de poluare extrem de ridicata si impozitul extrem de mare pentru masinile cu capacitate cilindrica mai mare ?

 2. vasea says:

  Cunosc persoane care au masini inmatriculate in Bulgaria, foarte vechi, terminate fizic si moral si alearga cu ele prin Romania pana cand se bulesc si apoi le arunca.

  Daca ai “nororcul” sa te loveasca una din aia n-o sa primesti in veci asigurare pt reparatie

  Firmele din Romania nu mai repara masinile accidentate de cele din Bulgaria

  nu ai ce face decat sa-l dai in judecata pe sofer… ani buni de umblat prin tribunale, daca ai noroc iti plateste ceva….

  intr-un cuvant “prinde orbul, scoate-i ochii”

 3. mitica says:

  Pe militieni i-au bagat in fata astia de la guvern cu legea asta,ca nu poate gasi masina e o minciuna pe mine anul trecut mau oprit in trafic si au luat seria caroseriei si datele pers.pentru baza de date a lor,deci cred ca aprope toate masinile pe Bulgaria sunt in baza de date.Anull yrecut am lovit un 407 nou si asiguratorul casco al lui a acceptat assigurarea pe Bulgaria el ii rep. masina si recupera banii de la asg.bulgar daca unii nu au asigur. sau este falsa sa plateasca.Pentru masina mea 1.9 diesel euro doi am calculat taxa si e 4800E e imposibil cand pe drumurile noastre circula multe masini non euro.Daca taxa era 500-1000 o puteam plati dar asa nu.Cum ar fi logan nu cumpar,ceausescu ne obliga sa cumparam dacii asa si astia ce DEMOCRATIE……?ce UNIUNEA EUROPEANA….?TOT DICTATURA…Sa puna o taxa dupa buzunarul Romanului nu sa protejeze dealerii de masini si dacia ei sa vina pe piata cu masini calitative si cat de cat acceptabile ca pret.

 4. ss says:

  am masina de bulgaria cu asigurare buna.care e problema?asigurare am.itp am. Impozit platit la zi am.sa verifice pe cei care nu au itp sau asigurare…aia sunt problema.jumate din masinile de bulgaria sunt cu acte in regula si plata la zi.de ce toti in aceeasi oala?draga guvern te b… U…dragi politisti va b… U…
  Parca am fi criminali… Totul impotriva noastra.nici o lege. in favoarea noastra
  Ma simt verificat la sange…parca am furat ceva.