Hipertensiunea arteriala (HTA) – tratament naturist fara medicamente

Hipertensiunea arteriala (HTA) – tratament naturist fara medicamente

Evitarea hipertensiunii arteriale impune un regim de viata fara stari emotive si de stres, cu o alimentatie controlata, bogata în legume, fructe si lactate, bors de tarîte, drojdie de bere, otet de mere, sucuri din sfecla rosie, hrean, morcov, rosii, lamîi si orz verde, asociate cu remedii din plante medicinale.

Hipertensiunea arteriala (HTA) netratata poate deteriora organele si poate creste riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, hemoragie cerebrala, boli de rinichi, pierderea vederii.

Fitoterapia – tratarea Hipertensiunii arteriale HTA cu plante medicinale.
Exista plante cu principii active cunoscute ca având efect sedativ si de reducere a stresului.
Talpa-gâstei (Leonurus cardiaca – partea aeriana); este o planta cu un bun efect calmant si se recomanda mai ales în cazul HTA care survine pe un fond de iritabilitate, mânie, încordare. De asemenea, este utila, alaturi de paducel, în HTA instalata la menopauza.
Paducelul (Crataegus monogyna, C. oxyacantha – de la care se folosesc frunzele, florile si fructele). A fost studiat stiintific de catre farmacisti si s-a demonstrat ca are un efect de scadere a TA, de dilatare a vaselor coronare si tonic al inimii si vaselor de sânge; nu este toxic si nu da efecte secundare. El este nelipsit din tratamentele naturiste pentru bolile inimii si ale vaselor de sânge (este acceptat astazi si de catre unii medici cardiologi).
Tei (Tilia platyphyllos, Tilia argentea, Tilia cordata – flori) – este indicat pentru efectul sau linistitor la pacientii care au hipertensiune arteriala însotita de stari de neliniste, îngrijorare sau chiar insomnie.
Valeriana (Valeriana officinalis – radacina) este un binecunoscut sedativ si se recomanda la persoanele care fac HTA pe fondul starilor de neliniste si de nervozitate si care au adesea palpitatii, crize de sufocare sau dureri abdominale.
Levantica (Lavadula angustifolia – de la care se foloseste în special uleiul volatil – în aromaterapie sau intern – 2-3 picaturi de 3 ori pe zi, cu apa).
Roinita (Melissa officinalis – frunzele) – este si ea un bun calmant, antidepresiv si ajuta la eliminarea starilor de mânie, iritabilitate si frustrare care adesea întretin sau pot declansa pusee de HTA. Este indicata mai ales la persoanele agitate, care nu se pot odihni si care sunt sensibile la influentele exterioare.
Sunatoarea (Hypericum perforatum – partea aeriana) elimina tensiunea psihica si se recomanda în hipertensiunea arteriala asociata cu dureri de cap, stari de agitatie sau insomnie.

Alimentatia in HTA (Hipertensiunea arteriala): fara abuzuri alimentare, scaderea aportului de sare, fara exces de grasimi animale, dulciuri, prajeli, conservanti, alcool, tutun si cafea. In alimentatie sa predomine legume, fructe, lactate, iar carnea de maxim 2 ori/saptamana (pui, peste alb). Reducerea stresului emotional, mentinerea unei greutati corporale in limite normale, activitate fizica – mers pe jos, plimbari scurte, efort fizic minim.Tags: , , , , , , , ,

INFORMATII DIVERSE UTILE.

Comments are disabled