Examen auto (obtinerea permisului de conducere) – teste pe calculator cu intrebari de mecanica

Examenul de obtinere a permisului de conducere este din ce in ce mai greu de obtinut, lucru demonstrat si statistic.

Promovabilitatea probei teoretice pentru examenul auto care, mai nou, se sustine pe calculator, a scazut de la 50% la 26%.

Traseul s-a prelungit de la 10 la 25 de minute ceea ce demonstreaza scaderea promovabilitatii acestei probe sub 50%.

Noile reguli la examenul auto:

– Proba teoretica este sustinuta doar pe calculator

– Chestionarul e plin cu întrebari de mecanica

– Traseul s-a prelungit de la 10 la 25 minute

Cand esti amator si ai garantie la masina de la 3 – 5 ani la ce-ti mai trebuie chestionar de mecanica. Inteleg pentru profesionisti, dar la nivel de amator si o masina noua, doresc sa vad si eu un politist reparand masina din dotare la marginea drumului, fara sa apeleze la service.

related search: examen auto, chestionare examen auto, examen auto pe calculator, teste examen auto, noul examen auto, chestionare examen auto catetegoria b, simulare examen auto, intrebari mecanica examen auto, intrebari examen auto, examen auto calculator


Tags: , ,

Tehnologie-Auto-Constructii.

10 Responses to “Examen auto (obtinerea permisului de conducere) – teste pe calculator cu intrebari de mecanica”

 1. cursant says:

  POLITIA ROMANA IA SPAGA IN TIMPUL EXAMENULUI DE CONDUCERE CER INAINTE DOSARUL SI CIND IN DOSAR NU SUNT BANI PUSTI TE CRITICA SI SPUN CA NU ESTI BUN SA OBTI PERMISUL DE CONDUCERE.

 2. nu dati spaga says:

  Cum va fi la examenul de conducere daca nu dai spaga la politist.

  Intalnirea : Romania, Bucuresti, Parcul IOR, in apropierea podului ora 8.30 .
  Cateva sute de persoane asteapta , mai mult sau mai putin emotionate aparitia examinatorilor.
  Fiecare politist vine si desface un plic in fata multimii, scoate de acolo o hartie si incepe sa strige persoanele care vor da examen cu el (cam 16 candidati).
  Stabileste un loc de intalnire la cativa zeci de metri departare de restul multimii.
  Roaga instructorii si pe cei care insotesc persoanele care urmeaza sa fie examinate sa se indeparteze.
  Incepe sa spuna o « poezie » despre desfasurarea examenului
  • Se prezinta
  • Anunta locul de unde se va pleca in traseu (locul de unde vine si ia cate trei patru masini la o serie)
  • Avertizeaza candidatii ce greseli majore se penalizeaza in timpul examinarii.
  • Avertizeaza in privinta « vanzatorilor de iluzii » (cei care promit ca pot aranja contra unei anumite sume, admiterea examenului)
  • Asigura ca examinarea se va face corect si ca cei care conduc bine, vor lua carnetul
  • Avertizeaza ca nu poate face examinare daca se circula cu viteza mica (viteza unu, doi) Sugereaza, asadar, sa mergeti cu viteza ceva mai mare.

  Toata lume pleaca spre locurile de unde se porneste in traseu. Noi am mers pe strada Rotunda (undeva intr-o parcare in spatele strandului Cara) acolo incet incet se strang toti candidatii si instructorii.
  Politistul vine si striga patru nume (nu in ordinea in care a strigat numele in parc la prima intalnire, ci una doar de el stiuta) Pleaca prima serie. Ceilalti asteapta pana le vine randul. In parcare instructorii incep sa povesteasca despre cum au fost picati la alte examene candidati care chiar stiau sa conduca. Stiu chiar ca examinatorului nu-i place sa ai ambreiajul apasat la curbe. (Cum de ce ? Pentru ca nu va mai poate controla acceleratia)
  Va vine randul si nu sunteti chiar in prima masina. Va mirati cum de i-s-a oprit motorul celui din fata. (Ce fraier! Mai vrea sa conduca in trafic ?!?) Politistul il da jos foarte repede fara sa respecte timpul de 20 de minte destinat fiecarui candidat. Altul la rand. Acum esti chiar in masinacu politistul, ca martor. Te bucuri ca vei vedea cum se desfasoara examenul chiar inainte sa intri si tu a volan. Politistul vine si se enerveaza imediat ca instructorul n-a invatat pe cel examinat ca trebuie sa astepte cu buletinul in mana si ca examinatul trebuie sa-l caute pe bancheta din spate. Pr0nim. Aceiasi poveste cu motorul oprit de doua ori. Candidatul este respins dupa mai putin de cinci minute. Ne grabim. Alt fraier la rand. Adica TU. Fugi in masina ta si pregatesti buletinul si dosarul.. Tot nu e bine. Politistul zice : “Sa-i spui examinatorului sa-ti prinda hartiile astea cu doua capse“
  Vrei sa pleci. In fata lui te faci ca reglezi scaunul oglinda si pui centura. (erau aranjate din timp) Pr0nesti motorul, te asiguri, semnalizezi lasi frana de mana, bagi a-ntaia si vrei sa pleci usor. Ridici usor piciorul de pe ambreiaj, apesi la fel de usor pe acceleratie si SURPRIZA.~ MOTORUL SE OPRESTE . Chestia asta nu mi s-a mai intamplat de la primele lectii. Nu-ti da prin cap ca ambreiajul a fost ridicat un milimetru de domu` politist. Pr0nesti cu incredere mai departe. Conduci bine n-are ce sa zica. Unu doi trei vitezele intra bine, viteza este constanta, viraje stanga apoi dreapta .Opresti la o trecere de pietoni ascunsa ca dracu. Pietonii trec. Bagi a-ntaia si pleci iar. Te incadrezi pe prima banda care-i cam ocupata de masini parcate. Daca te apropii prea tare de ele nu-i bine ca le iei oglinzile, daca depasesti in unele locuri axul drumului nu-i bine ca mergi intre benzi.. La un semafor care dureaza mai mult, scoti din viteza si tii piciorul pe frana. MASINA SE SCURGE USOR INAPOI. Pentru ca este un pic de rampa. Apesi mai tare pe pedala de frana, masina se opreste putin si iar o ia inapoi (Cauza ??? Tu apesi el ridica pedala din dreapta) Ca sa scapi bagi in viteza, se face verde si pleci. La final o parcare si primesti verdictul : NU INTRUNITI CONDITIILE NECESARE PENTRU DOBANDIREA CARNETULUI DE CONDUCERE.. Intrebi ce ai gresit (adica ce si-a notati in hartie) Nu-ti spune decat ca :
  • AI TENDINTA SA NU DAI PRIORITATE
  • MERGIN INTRE BENZI
  • NESINCRONIZAREA COMENZILOR
  • ETC.
  Rezultatul examenului ???
  Din 16 candidati au luat permisul doar 4-5 (cei care au plecat in seria « norocoasa »)
  Sansa voastra ar fi aceea de a pica in masina cu unul « aranjat », dar este putin probabil pentru ca seriile se impartin doua « aranjati » si restul. Aranjatii pleaca toti odata.
  Si, surpriza chiar iau examenul pentru ca stiu sa conduca. Cu ei va veti intalni in trafic de maine.

  P.S
  In masina, la plecare instructorul iti spune pentru a nu stiu cata oara ca 250 de euro nu este o suma asa de mare si ca poti lua carnetul fara probleme data viitoare. Chiar daca nu sti tu sa tii ambreiajul iti tine politistul pedala. Nu pici examenul indeferent pe masina care dai, dar cel mai important lucru este ca vei fi lasat sa conduci SINGUR fara sa mai fii « PEDALAT »

  Vreti sa stiti porecla celui cu care am dat examen??? Hitler.
  De ce ? Pentru ca poarta mustata.

 3. Dana says:

  Foarte tare povestioara ta !!!

 4. andru says:

  Dud, wtf?!?! Eu am examen intr-o luna maxim! :))

 5. catalin says:

  wtf si eu am examen cam in 2 3 sapt si mie cam frica . si cred ca tot la iore ma duce si pe mn . faza e ca am un instructor de treaba si poate ma mai salveaza ala .plm nush ce o sa fac , bafta tuturor in obtinerea permisului . eu ast asta de la 16 ani

 6. ioana says:

  ” La un semafor care dureaza mai mult, scoti din viteza si tii piciorul pe frana. MASINA SE SCURGE USOR INAPOI. Pentru ca este un pic de rampa. Apesi mai tare pe pedala de frana, masina se opreste putin si iar o ia inapoi (Cauza ??? Tu apesi el ridica pedala din dreapta)”

  am si eu o intrebare – care pedala din dreapta?

  daca puteti sa-mi spuneti, va rog frumos.am patit la fel, se ducea masina inapoi la fiecare oprire, tot apasam frana, desi mai trecusem pe acolo in timpul scolii si nu se intampla asa

 7. anca says:

  pai ,pedala di dreapta este acceleratia, la mijloc este frana,si stanga ambreiajul ,dreapta ,fiind in locul in care sta poltistul la dubla comanda,grigore ,este unul dinte ei care procedeaza asa,si gaspar, si nicolae gheorghe,ar fii bine sa dati nume sa ne ferim de ei.

 8. Mihai says:

  Nu le dau nici o spaga cred ca ii fac praf pe bune nare de ce sa fie bulangiu bafta

 9. eliza says:

  aoleo!!! şi eu am dat pe 21 dec. cu “hitler” ăsta…. la fel!! în 5 minute de la ieşirea din parcare mi-.a trântit poc! în faţa opelului parcare laterală… maşina era u oglinda înspre noi pe sensul de mers, până să fac stânga de volan să mă încadrez cât de cât pe străduţa aia mi-a apărat avaria că cică să ştie şi “băieţii” din spate de facem noi… şi n-am mai putut face nimic…. pe 1, pomâine am iar traseul… m-ai omorât cu descrierea de mai sus!!

 10. kasyry says:

  fiecare autoturism care este echipat pt scoala si examinare auto are dubla comanda pt tibne si instructor. deci corect ar fi ca examinatorul sa stea pe bancheta din spate si de acolo sa efectueze examinarea ca in occident si in maina se afla examinatorul elevul si instructorul