Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a Testele de la clasa a II-a Legea Educatiei 2014

Legea Educatiei 2014 propune urmatoarele evaluari nationale:

– Testele de la clasa a II-a

– Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a

– Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a

Hmm deci inca trei evaulari nationale pe capul tinerilor scolari din Romania incepand din anul 2014.

Dar sa vedem ce inseamna aceste evaluari nationale nou introduse de Ministerul Educatiei.

Testele de la clasa a II-a contin doua sectiuni principale: prima vizeaza competentele de receptare-producere a mesajelor, în vreme ce a doua abordeaza competente de matematica. Rezultatele obtinute la evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de învatare, consemnarea lor în portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor/tutorilor legal instituiti asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

noile evaluari nationale clasa a 2 a 4 si 6

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include urmatoarele discipline: limba româna, limba materna – pentru elevii care studiaza în limbile minoritatilor nationale – si matematica. Evaluarea nu se finalizeaza printr-o nota sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluarii elevilor la finalul clasei a IV-a contribuie la realizarea unui scor mediu national al performantelor elevilor pe competentele fundamentale si sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii si cercetari de diagnoza a sistemului de învatamant primar.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea învatarii, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de învatare si pre-orientarea scolara catre un anumit tip de liceu. Testele pentru evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a contin doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte.

Calendarul evaluarilor-pilot are urmatoarea configuratie:

  • 9 si 10 mai – evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a
  • 15 mai – evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a
  • 22 mai – evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a

Asadar nenea Funeriu, cel care se legitimeaza in Romania cu pasaportul, era un biet amator pe langa noul ministru al educatiei, Remus Pricopie.

Cui si la ce servesc noile evaluari nationale pentru clasa a II-a, clasa a IV-a si clasa a VI-a?

Vor fi tinerii invatacei romani mai inteligenti si mai pregatiti de viata cu acest set nou de evaluari nationale?Tags: , , , ,

INFORMATII DIVERSE UTILE.

Comments are disabled