DAN ADAMESCU BIOGRAFIA – Wiki Dan Grigore Adamescu miliardarul din Forbes

DAN ADAMESCU BIOGRAFIA – Wiki Dan Grigore Adamescu miliardarul din Forbes

O mica biografie a lui Dan Grigore Adamescu. Omul de afaceri roman care detine companiile Astra Asigurari, Unirea Shopping Center, Topex, Medien Holding (trustul care detine ziarul România Libera).

dan adamescu biografie avere forbes

Dan Adamaescu Wiki CV

Dan Adamescu ocupa locul doi in topul celor mai bogati bucuresteni si locul patru la nivel national. Omul de afaceri are o avere de aproape 950 de milioane de euro, fiind implicat in imobiliare, retail, media, asigurari si turism.

În 1971, dupa ce a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, Dan Adamescu isi trece  in CV primul job din viata lui. S-a angajat la I.C.L. „Universal-Consignatia”, cunoscut in acea perioada ca fiind „raiul” bunurilor de import.

Vestea ca avea o tumoare la hipofiza, neoperabila în România, si posibilitatea de a se opera în Germania Federala i-au deschis,  portile spre Occidentul la care multi romani visau in acea perioada. Dan Adamescu a plecat la Berlin in anul 1978 printr-un var al mamei sale, care era de origine germana.

Operatia a fost un esec din pacate. Insa de aici inainte viata lui Dan Grigore a luat o intorsatura interesanta. Adamescu isi infiinteaza in Germania propria companie.

Firma pe care a pus-o pe picioare a reusit sa aiba 40 de reprezentante în Estul Europei. A fost reprezentantul exclusiv pentru Europa Centrala si de Est al producatorilor japonezi de tehnologie ca JVC, Seiko sau Panasonic.

La începutul anilor 1990, cand a ramas cu 20.000 de televizoare blocate pe stoc, ideea tatalui sau de a le aduce în România l-a salvat. Asa a luat fiinta afacerea  MegaVision în Romania.

Aventura în afacerile cu imobiliare a lui Adamescu a început în 1996, pe segmentul cladirilor de birouri, cand firmele lui Adamescu au construit Modern Business Center, iar un an mai târziu – City Business Center.

In 2006 familia Adamescu a cumparat hotelul Rex din Mamaia de la Viorel Paunescu si actionari elvetieni in cadrul unei tranzactii de circa 10 milioane de euro, care a inclus si datoriile. Achizitia a fost facuta prin firma Tycoon Imobiliar SRL, controlata de sotia lui Dan Adamescu, Carmen Adamescu, care a cumparat 100% din actiunile Rex Mamaia SA.

Dan Adamescu a fost proprietar la ziarul Romania Libera în 1992-1993, dar în urma unor majorari de capital social a fost „scos din carti”. În 2004 a devenit asociat cu Waz Media Grup si a reintrat în actionariatul „R”, care publica România Libera.

Omul de afaceri Dan Adamescu detine peste 70% din actiuni compania de asigurari Astra, iar in grupul austriac Uniqa are un pachet de 27% de actiuni.

O biografie fascinanta a unui om de afaceri care este destul de discret cu viata sa profsionala si personala.Tags: , , , , ,

Vedete romanesti si internationale Blog.

Comments are disabled