CINE TI-A VIZUALIZAT PROFILUL DE FACEBOOK: TEPE CU FACEBOOK SI PROFILURI

CINE TI-A VIZUALIZAT PROFILUL DE FACEBOOK: TEPE CU FACEBOOK SI PROFILURI

“Feisbuc” si dorinta “feisbuchistilor” de a afla cine le-a vizualizat profilul.

Facebook nu permite niciunei aplicatii legitime sa colecteze date legate de traficul pe pagina de FaceBook unui anumit utilizator.

Toate mecanismele care iti promit ca pot sa iti spuna cine ti-a viziualizat profilul de FaceBook sunt menite sa atraga un public cat mai numeros pe pagini care pot fi, ulterior, folosite pentru raspndirea de linkuri periculoase.

Peste 200.000 de romani sunt pacaliti ca pot afla cine le vizualizeaza contul pe Facebook, mai bine de jumatate dintre acestia ajutand la propagarea atacului pentru ca „vorbesc despre asta”.

Tag-jacking-ul, cel mai simplu mecanism de propagare a escrocheriilor in retelele sociale ramane foarte eficient in ciuda masurilor luate de a stopa fenomenul.

Ca sa poata returna statistici  despre cine, ce si cum ti-a vizualizat contul de FaceBook, acel cineva trebuie sa aiba acces la imensa baza de date a Facebookului (asta presupanand ca Facebook tine evidenta profilelor vizitate – si foarte probabil ca o face), iar Facebook niciodata nu va permite acees liber catre baza de date oricui.

Extrem de grav este faptul ca aplicatia instalata care promite sa iti arate cine ti-a vizualizat profilul de FaceBook cere permisiuni extinse, printre care si posibilitatea de a posta mesaje in numele utilizatorului.

Leave a Reply