Ce trebuie sa manance o femeie gravida in al doilea trimestru de sarcina.

Ce trebuie sa manance o femeie gravdida cand a a ajuns cu sarcina in al doilea trimestru.

Daca ai ajuns la jumatatea sarcinii este bine sa acorzi mai multa atentie aportului de calciu, deoarece scheletul fatului începând sa acumuleze saruri minerale.

Gravidele nu trebuie sa manânce de doua ori mai mult, ci de doua ori mai bine.

Si atentie, nu vorbim despre ce trebuie sa manance o femeie insarcinata sa nu se ingrase!

Pentru ca acest calciu sa se absoarba eficient si scheletul mamei sa nu sufere demineralizari, este bine sa se asigure si un aport adecvat de vitamina D.

ce trebuie sa manance o femeie insarcinata sa nu se ingrase

Necesarul de fier trebuie asigurat, pentru ca reduce riscul de anemie, de oboseala si de nastere prematura. Sursele alimentare de fier sunt: ficatul de porc si de pui, carnea rosie, spanacul, galbenusul de ou.

Nu trebuie neglijate glucidele din cerealele integrale, orez, legume uscate, si proteinele de calitate superioara, care contribuie la dezvoltarea armonioasa a bebelusului.

Galbenusul de ou contine un nutrient esential, numit colina, care joaca un rol crucial in dezvoltarea cereierului bebelusului.

Gravidele ar trebui sa consume minimum 450 miligrame de colina zilnic, adica un galbenus si jumatate. Iar daca pur si simplu nu va plac ouale, exista si alte surse de colina, precum carnea de vita, laptele si soia.

Avocado este un fruct care abunda in fibre, vitamina K, potasiu si vitamina B6, dar si „grasimi bune” care protejeaza impotriva afectiunilor cardiace. In plus, avocado este renumit pentru eficienta cu care lupta contra greturilor matinale si care contribuie la dezvoltarea cerebrala si a tesuturilor.

Iaurtul grecesc se deosebeste de alte iaurturi existente prin consistenta cremoasa, continutul crescut de proteine (15-18 grame per portie), calciu, si nivelul scazut de carbohidrati. Poate fi consumat ca atare sau la diverse garnituri, dressinguri etc.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, viitoarea mamica ar trebui sa consume cu 350 de calorii mai mult. Acest lucru înseamna, ca pe lânga meniul obisnuit, se mai poate consuma un grepfruit, o felie de 50 de grame de brânza telemea si 50 de grame de cereale integrale.

Ce nu trebuie sa manance o femei gravida.

Gravidele trebuie sa evite laptele si produsele nepasteurizate.

De asemenea atunci cand sunteti insarcinata nu va recomandam in dieta zilnica branza fermentata, branza cu mucegai sau branza feta.

Pentru a scapa de greturi, e foarte bine ca în fiecare dimineata, înainte de a se ridica din pat, femeia gravida sa manânce doi-trei biscuiti sarati si sa bea apa minerala. Apoi, daca greturile apar si pe parcursul zilei, gravida poate bea ceai de ghimbir.Tags: , , , ,

Moda Sanatate.

Comments are disabled