Care este diferenta dintre parfum, apa de parfum, apa de toaleta si apa de colonie?

Care este diferenta dintre parfum, apa de parfum, apa de toaleta si apa de colonie?

Diferenta consta în gradul de concentratie a uleiurilor aromatice din continutul aromei. În parfumuri se gaseste cea mai mare concentratie de uleiuri, urmeaza apa parfumata, dupa aceasta – apa de toaleta, si sfârseste acest sir, apa de colonie.

Diferentele intre parfum, apa de parfum si apa de toaleta sunt pur si simplu o problema de cantitate sau concentratie de uleiuri esentiale in parfum.

Cea mai mare concentratie este in Parfum (15-30%). Urmatoarea ar fi Apa de Parfum care este diferenta dintre parfum si apa de parfum(8-15%), apoi Apa de Toaleta (4-8%), si in cele din urma Apa de Colonie (3-5%).

Parfumul este esenta care, derivata, produce toate celelalte tipuri aromate. El contine aproximativ 40% uleiuri esentiale aromate diluate intr-un alcool special.

Apa de parfum are concentratia de uleiuri esentiale este intre 7 si 14%. Aroma apei de parfum ramane pe piele in cateva ore doar in proportie de 35%.

Apa de toaleta are o concentratie relativ redusa de parfum, de pana la 3%, si isi pierde calitatea in maximum 4 ore de la aplicare. Apa de toaleta este gandita la aceasta concentratie pentru a putea fi pulverizat periodic pe parcursul intreagi zile.Tags: , , ,

Moda Sanatate.

Comments are disabled