Alimentatie canina: alimentatia la caini, reguli alimentatie catei

Alimentatie canina: alimentatia la caini, reguli alimentatie catei

Alimentatia corecta este conditia necesara pentru a avea un caine sanatos.

Meniul cainilor difera in functie de varsta, rasa si chiar individ.

In cazul raselor sau indivizilor predispusi la afectiuni dermice, ale ficatului sau care manifesta o sensibilitate a sistemului digestiv, pentru stabilirea unui regim alimentar optim, este necesara sfatul medicului veterinar.

Necesarul nutritional difera de-alungul vietii cainelui.

Cele mai frecvente întrebari referitoare la alimentatia canina!

1. Ce nu are voie sa manance cainele meu?
Dulciuri, ciocolata, cacao, cafea, carne de porc, fasole, mazare, varza, cartofi, condimente, alune, alcool, oase de pasare, de oaie, de capra, de porc, organe interne crude.
2. Ce are voie sa manance catelul meu?
Miere, orez, morcov, ceapa, ardei, telina, fructe, carne de vita , de pasare, de peste fara oase, os lung de vita crud si fara capete (foarte bun pentru curatat dintii).
3. Cat trebuie sa manance catelusul?
Cantitatea de mancare necesara variaza în limite destul de largi chiar pentru acelasi individ. Necesarul de hrana depinde de varsta, de activitatea depusa, de starea fizilologica (gestatie, alaptare), temperatura mediului ambiant. Cantitatile de mancare indicate de pruducator sunt doar orientative. Cainele poate manca mai mult sau mai putin, în functie de activitatea depusa, de temperatura mediului sau starea fiziologica.
Cantitatea pe care doreste sa o manance cainele se stabileste prin tatonari.
Daca la una din mese nu a mancat tot, la urmatoarea masa se micsoreaza ratia.
4. Putem schimba marca de mancare a catelului?
Da. Atunci cand schimbati marca de mancare, trecerea trebuie sa se faca treptat în decurs de zece zile pentru a evita deranjamentele stomacale.

Daca aveti un caine cu probleme ale aparatului digestiv, fie ca este vorba de o afectiune a ficatului, a bilei, a intestinului sau a oricarui alt segment al aparatului digestiv, este bine ca hrana administrata sa fie dietetica, cel putin pana cand problema se rezolva si, uneori, in functie de gravitatea problemei, pe tot parcursul vietii.Tags: , , , , , , , , ,

INFORMATII DIVERSE UTILE.

One Response to “Alimentatie canina: alimentatia la caini, reguli alimentatie catei”

  1. AdoptiiCaini.ro says:

    Pentru mai multe informatii detaliate despre caini, alcool, alimentare, alimentatie, alimentatie sanatoasa, anemie, ciocolata, citrice, ciuperci, diabet, dieta, dieta caine, dieta cainelui, digestiv, expunere, febra, grasimi, greseli de alimentatie, hrana cainelui, hrana sanatoasa, intoxicatie, lactate, lapte, lista alimentelor interzise, metabolism, nutritie, oase pentru caini, obezitate, pancreatita, perforare, proteine, pudra, rinichi, specii, toxine, tutun, ulei, vitamina A, vitamine, voma si voluntariat pentru protectia animalelor oriunde in tara aboneaza-te gratuit la newsletterul saptamanal AdoptiiCaini.ro