544 "Numarul" la care afli daca ai telefonul ascultat – zice Dan Diaconescu la Mihai Morar

544 “Numarul” la care afli daca ai telefonul ascultat – zice Dan Diaconescu la Mihai Morar

Inca una de la “tatal” Elodiei, Domnu’ Dan, care a descoperit Gralul ascultarii telefoanelor mobile.

544 afla daca ai telefonul mobil ascultatAsadar, ce tehnologie de ultima ora, ce experti in telefonie mobila, protocoale de criptare si alte balarii esoterice, Dan Diaconescu “ne invata” cum sa aflam daca avem telefonul mobil ascultat de “servicii”.

Ce a facut Diaconescu la Mihai Morar in emisiune?

Ei bine, DD a sunat la numarul 544 si a tras concluzii.

Deci, dupa DD, daca formezi numarul 544 si în telefon se aude un robot telefonic, care spune “ca acest numar nu exista” sau ca “abonatul nu poate fi contactat” înseamna ca nu aveti telefonul ascultat.

Dar, daca sunati la 544 si se aude un sunet ciudat, de bruiaj, ca si cum s-ar încerca formarea unei legaturi sau alt zgomot ca si cum s-ar efectua legatura cu o centrala, atunci aveti telefonul ascultat.

Super simplu 🙂

Sa moara de ciuda si DNA si DIICOT si altii din bransa “serviciiilor”.

“Viitorul Prese-Dinte al Romaniei” le-a dat una peste bot cu telefoanele lor ascultate.

Insa in realitate lucrurile stau altfel.

544 e numarul de  acces la ORANGE WAP.

Daca sunati la numarul 544 din reteaua Orange apare ton de fax, modem etc.

Daca sunati la numarul 544 din orice alta retea, Vodafone, Cosmote, numarul nu exista si apare mesajul  “acest numar nu exista”.

Pur si simplu o alta “senzationala” fasaita a lui Dan Diaconescu.

Si referitor la WAP. Sa vedem ce scrie pe pagina dedicata de pe www.orange.ro

Accesul wap este caracterizat prin dreptul de a folosi server-ul Orange Romania specializat numit “WAP Gateway”. Rolul acestui server este de a traduce informatia scrisã în WML (Wireless Meta Language) caracteristicã protocolului WAP (Wireless Applications Protocol), în informatie pe care navigatorul inclus în telefonul mobil sã o poatã afisa pe ecranul acestuia.

Autentificarea este automatã, nefiind necesare alte setãri din acest punct de vedere.

Conectarea pe suport CSD este o conectare de tip “dial-up” prin apel la numarul scurt 544.Tags: , , , ,

IT-INTERNET-TELECOM.

4 Responses to “544 "Numarul" la care afli daca ai telefonul ascultat – zice Dan Diaconescu la Mihai Morar”

 1. eu says:

  si atunci de ce fasaie de pe doua nr de abonament si-mi da nr nealocat de pe al treilea nr de abonament, toate in orange si toate pe acelasi nume?Diferenta este ca al treilea este folosit de copil…..

 2. mda says:

  foarte serios articolul 😀
  544 e serviciul wap de la orange

 3. Lucian says:

  are dreptate eu, verificati pe mai multe nr din aceeasi retea si ve-ti obtine rezultate diferite , la unele le da ocupat=ascultat si la altele nr inexistent=neascultat.
  Restul cu wap la orange asta este adevarat, dar daca eu folosesc Vodafone sau Cosmote, numai apel din 3 cifre (reteaua lor) ce treaba am cu explicatia de la Orange cu WAP, asta este vrajeala pt Botisti, care cred ca lor nu li se poate intampla.
  Daca o luati logic;
  Apelezi daca nr nu exista primestiraspuns de la robot.
  Apelezi dar daca conexiunea ta trece prin reteaua de ascultare si aceasta detecteaza ca nr apelat de tine nu este un numar cu care sa interactionezi(mesaje,convorbiri, etc…) atunci serverul respectiv te da afara sau i-ti da ocupat. Asta inseamna dupa parerea mea ca acea conexiune este supravegheata. 1+1=2, intotdeauna.
  odata de pe un nr da nr inexistent, alt numar ascultat da ocupat si pe urma te scoate din apel. Ce-i asta ?, Da de gandit serios la ce fac javrele astea. Bine N-am secrete si ce-i !!! Astai gandire de cretinoid, nu de om care se pretinde a fi evoluat la stadiul de Homo sapiens (om intelept). Unde ne sunt drepturile. pe alta planeta in alta galaxie sau aici pe pamant in Romania. Ar trebui sa va ganditi un pic. DA ADEVARUL E CEL MAI RAU SI DERANJEAJA, DAR ADEVARUL INDREAPTA LUCRURILE SI FAPTELE.

  • ochiul si timpanul says:

   Pentru toti paranoicii.

   Mergeti si cumparati o cartela SIM Prepay Orange si sunati la 544.

   Veti vedea ca porcaria cu WAP-ul de la 544 se intampla.

   Si daca spuneti ca deja in 5 minute de cand ati cumparat cartela, “baietii” stiu ca numarul este al vostru si gata il si asculta… aveti probeleme mari la mansarda 🙂